Zinvolle daginvulling voor mijn naaste op de boerderij

Welkom

Laat ons u ontzorgen

U bent zich aan het verdiepen in de mogelijkheden voor een naaste. We kunnen ons voorstellen dat dit een lastige zoektocht is met veel vragen in een roerige periode met onzekerheden.

Om u hierbij te helpen willen we u zo goed mogelijk en duidelijk informeren via de website. Uiteraard nodigen we u graag uit om eens een kijkje te komen nemen bij Zorgboerderij Molenvelden. We zijn er voor onze gasten maar ook zeker om u als mantelzorger te ontlasten en te ontzorgen.

Ontdek de boerderij

Impressie
Speel video
zorgstap

Eenvoudig richting de eerste zorgstap

We onderscheiden ons door kleinschaligheid te bieden binnen een ruim opgezette zorgboerderij. Dit doen we door flexibel en individueel maatwerk te leveren middels kleine groepen met gasten.

Hierdoor kunnen we diversiteit bieden en wanneer gewenst gelijkgestemden samenbrengen. Zorgboerderij Molenvelden heeft altijd voldoende personeel en werkt met gediplomeerde zorg coördinatoren die er samen voor zorgen dat uw naaste zich vrij kan bewegen, zich kan terugtrekken wanneer gewenst en waar men niet overprikkelt raakt. De zorgboerderij staat geheel in het teken van zorg en aandacht voor de gasten. We snappen dat het voor uw naaste een grote stap is om zorg te ontvangen, daarom willen wij met de juiste huiselijke setting met vrije keuzes, laagdrempeligheid creëren.

Vervoer van en naar Zorgboerderij Molenvelden

De landelijke locatie van onze zorgboerderij mag geenszins een belemmering vormen voor onze gasten.

We werken namelijk samen met een georganiseerd taxibedrijf, waardoor het vervoer vanuit de woonplaats van onze gasten naar de boerderij dagelijks verzorgd wordt.

vervoer

Zolang mogelijk thuis blijven wonen

Onze gasten moeten zich op de eerste plaats op hun gemak en veilig voelen. Een geborgen plek waar gelijkgestemden, met voldoende ruimte voor persoonlijke interesses, graag terugkomen. Daar is de zorgboerderij met haar bijbehorende faciliteiten speciaal op ingericht:

‘Iedere dag een glimlach , daar doen we het voor’

Niet alleen voor onze gasten, maar ook voor u als mantelzorger willen we de zorgen wegnemen en uw taken zoveel mogelijk verlichten. Zodat ook u even op adem kunt komen.

Onze deskundige, gediplomeerde medewerkers willen net als u, dat de dagbesteding een positieve bijdrage levert aan de kwaliteit van leven van onze gasten. Zinvolle dagbesteding kan mentale en lichamelijke achteruitgang vertragen, zorgt voor meer sociale contacten en gaat eenzaamheid tegen.

"Zodra mijn vader in de taxi zit, heb ik een vrije dag! Daarnaast geeft de zorgboerderij mij meer rust tijdens vakanties, ook dan is een extra dag op de boerderij geen enkel probleem."

Mantelzorger -

"De zorgboerderij voelt bekend, met ‘gewone, toegankelijke mensen’ als personeel. De zorg biedt mij, maar ook mijn man vooral rust. Fijn dat hij weer mee kan draaien in dagelijkse bezigheden."

Mantelzorger -

"Het totaalplaatje van Zorgboerderij Molenvelden was voor ons de doorslaggevende factor. Mijn vrouw voelt zich super, is weer onder de mensen en heeft veel afleiding. Dat gevoel heeft ons samen sterker gemaakt."

Mantelzorger -

Veelgestelde vragen

Traject

 • 00. Waar moet ik beginnen?

  Waar moet ik als mantelzorger beginnen? Hoe pak ik dit proces zo goed mogelijk aan? Het lijkt een ingewikkeld proces. Onze medewerkers helpen je hier graag bij.

 • 01. Maak een afspraak!

  Neem telefonisch contact met ons op, dat is al stap één. Dan maken we een afspraak om eens geheel vrijblijvend langs te komen op de zorgboerderij. Tonnie, Vera of Marian staat je graag te woord.

 • 02. Op de koffie

  Neem samen gerust een kijkje op de boerderij, loop eens door de bloementuin en maak eens een praatje met ons team. Onder het genot van een kopje koffie kun je ons alles vragen. Proef de sfeer tijdens een eerste rondleiding en vorm zelf een beeld van onze zorgboerderij. Tijdens deze kennismaking gaan we samen bekijken of onze zorgboerderij voldoet aan de wensen en aan de behoeften van uw naaste.

  Vervolgens kunt u er eens rustig over nadenken. Bel ons als u er over uit bent.

 • 03. Beeldvorming

  Heeft u voor onze zorgboerderij gekozen, dan plannen we een intakegesprek. We wisselen informatie met elkaar uit, al dan niet met de gast zelf. Alleen zo, kunnen wij maatwerk leveren, een situatieschets maken en het bezoek van onze gasten zo aangenaam mogelijk maken. Enkele weken na het eerste bezoek van onze nieuwe gast wordt er een persoonlijk-op-maat-gemaakt plan opgesteld.

 • 04. Het eerste bezoek

  Onze gasten worden dagelijks opgehaald door het door ons georganiseerde vervoer. Een ontspannen start voor iedere gast van zorgboerderij Molenvelden. Rond de klok van tien zijn alle gasten gearriveerd en worden nieuwe gasten hartelijk welkom geheten. Een eerste dag is spannend en onwennig. Dat weten we maar al te goed. Er is deze eerste dag dan ook voldoende tijd en ruimte gereserveerd voor onze gasten om elkaar, het team en de zorgboerderij rustig en ontspannen te leren kennen. Aan het einde van de dag wordt iedere gast natuurlijk ook weer netjes thuisgebracht en is het begin gemaakt! Wij nemen na de eerste dag altijd contact met u op.

 • 05. Berichtgeving & terugkoppeling

  Zorg en communicatie gaan hand in hand. Ook u wilt graag op de hoogte blijven over de situatie van uw naaste. We houden u met regelmaat op de hoogte van de activiteiten en bijzonderheden van de dagbesteding. Ook monitoren en documenteren wij het gedrag van onze gasten. Dit dossier is ten alle tijden beschikbaar op locatie, voor de aangewezen contactpersonen. Aan de hand van deze informatie kunnen we in overleg met de contactpersonen bijsturen waar nodig en uiteraard bewaken dat alle afspraken, wensen en bijzonderheden volgens het maatwerkplan verlopen. Evaluatiegesprekken horen hier uiteraard ook bij.

Belangrijk om te weten

Om als gast deel te kunnen nemen aan de activiteiten van Zorgboerderij Molenvelden dient men in het bezit te zijn van een indicatie van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of een indicatie van de Wet Langdurige Zorg (WLZ) of een persoonsgebonden budget (PGB). Bent u nog niet in het bezit van een indicatie maar heeft u toch interesse? Neem dan gerust contact
met ons op.

Voor wie
contact

Leer ons kennen

De omgeving, sfeer, onze faciliteiten en werkwijze ervaart u het best wanneer u en uw naaste een bezoek brengt aan onze zorgboerderij.

Persoonlijk contact werkt immers het beste en eventuele vragen komen dan vaak naar boven. We maken graag kennis en leiden u met veel enthousiasme rond, zodat u op het gemak de zorgboerderij en haar mensen leert kennen.

Partners

Heeft u interesse om eens een kijkje te komen nemen of wilt u meer informatie? Bel dan eens met Tonnie, Marian of Vera.