Samen genieten van de rust op de boerderij.

Welkom

Genieten van de rust en ruimte, even vergeten dat ik vergeet

Uw leven verandert. U merkt het al een tijdje. Niet alles lukt meer zoals voorheen en iedere dag opnieuw staat u voor nieuwe uitdagingen. U wilt zelfstandig blijven. We kunnen ons voorstellen dat u, ondanks de onzekerheden, opzoek bent naar manieren om toch het beste uit iedere dag te halen.

Een fijne manier vinden om zo goed mogelijk om te gaan met het veranderde leven is belangrijk. Een manier die bij u past en waar u blij en gelukkig van wordt. Of het nu gaat om rust, controle of juist de aanspraak van mensen om u heen. Om u te helpen bij uw zoektocht willen we u zo goed mogelijk en duidelijk informeren via deze website.

Ontdek de
boerderij

Impressie
Speel video
Visie

Familiebedrijf

Zorgboerderij Molenvelden is gelegen in het landelijke, rustig gelegen dorp Knegsel, in de Brabantse Kempen. Het bedrijf bestaat uit een melkveehouderij, waarbij alle melk verwerkt wordt tot kaas in onze kaasmakerij. De zorgboerderij is gevestigd op het terrein van ons melkveebedrijf en kaasmakerij, wat zorgt voor en perfecte combinatie tussen het bieden van zorg en het boerenleven. Voor meer informatie kunt u ook eens een kijkje nemen op onze website www.nieuwerwets.nl.

De zorgboerderij wordt gerund door familie de Crom. Onze boerderij met een vast team van medewerkers en vrijwilligers biedt dagbesteding aan volwassenen met een zorgvraag, met voornamelijk psychogeriatrische ziektebeelden. De samenwerking tussen familie de Crom en het zorgpersoneel is de drijvende kracht achter het concept van onze zorgboerderij. Er wordt ontspanning, ruimte en structuur geboden in een landelijke, huiselijke omgeving.

balans

Creëren van balans tussen ontspanning en uitdaging

U moet zich op de eerste plaats op uw gemak voelen. Een huiselijk plek met voldoende ruimte voor persoonlijke interesses, waar u graag terugkomt. Daar is de zorgboerderij met haar bijbehorende faciliteiten speciaal op ingericht:

Gedurende de dag kunt u genieten van het landelijke boerenleven. In de verte het geluid van een ploegende tractor, het loeien van ons melkvee met haar kalveren en de rondlopende kat op het erf, maken het gemoedelijke boerderijleven compleet.

balans

Onze locatie met de bijbehorende faciliteiten

‘De Hoeve’: Onze zorgboerderij heeft een grote leefkeuken, ruime huiselijke woonkamer en een serre met lekker veel extra daglicht. Daarnaast heeft de boerderij aangrenzend 3 verschillende terrassen zodat u altijd ergens rondom het pand veilig kunt genieten van het zonnetje of de schaduw. Altijd ruimte voor ontspanning of juist om actief bezig te zijn, zoals een potje biljarten.

‘Stalzicht’: Dit is onze ruime, creatieve ruimte waar u samen met andere gasten, met de speciaal aangestelde activiteitenbegeleiders creatief bezig kunt zijn. In deze ruimte kunt u ook een gezellig potje kaarten. Met een mooi uitzicht op de tuin en jeu de boule baan, is dit een heerlijke plek.

‘Tuinzicht’: Daarnaast beschikken we over een prieeltje met terras waar onze gasten heerlijk kunnen genieten van de bloementuin.

‘Ik wil mijn eigen dingen kunnen doen’

U wilt graag actief blijven en het beste halen uit iedere dag. Zorgboerderij Molenvelden heeft voldoende mogelijkheden en activiteiten om samen met anderen of juist alleen, actief te blijven. Zinvolle dagbesteding is gezond en helpt u om zo fit mogelijk te blijven.

Daarnaast zorgt dagbesteding ook voor meer sociale contacten, vaak ook met lotgenoten. Deelname aan de activiteiten is geheel vrijblijvend en afhankelijk van uw eigen voorkeur en persoonlijke interesses. We proberen u zo goed mogelijk te voorzien in het kunnen doen van uw eigen dingen.

actief

"Ik kom hier al enige tijd heel graag en vanaf het eerste moment voelde het goed. Het liefst speel ik een potje kaarten, dan ben je toch lekker bezig, maar ik doe alle activiteiten graag."

Tonny - 79 jaar

"Ik heb het hier goed naar mijn zin. Leuke mensen, je bent niet alleen, je hebt wat om handen, komt wat vaker buiten en je kunt af en toe ook eens mee helpen aardappels schillen of een fijn potje kaarten."

Gerrit - 81 jaar

“Vanaf de eerste dag was de sfeer goed en heel gezellig. Ik ben het liefst buiten en in de tuin. Dat deed ik vroeger met mijn volkstuintje ook. Bij de zorgboerderij kan ik mijn interesses en hobby grotendeels voortzetten."

Joop - 84 jaar

Voor wie

Vervoer van en naar Zorgboerderij Molenvelden

De landelijke locatie van onze zorgboerderij mag geenszins een belemmering voor u vormen.

We werken namelijk samen met een georganiseerd taxibedrijf, waardoor het vervoer vanuit uw woonplaats naar de boerderij dagelijks verzorgd wordt.

Dingen doen waar u gelukkig van wordt

Koffie drinken

Beweging

Biljarten

In de bloementuin

Geheugentraining

Genieten in de zon

Jeu de boules

Kaarten

Knutselen

Boerderij wandeling

Zingen

Gezamenlijk eten

Ontzorgen

We maken graag kennis

De omgeving, sfeer, onze faciliteiten en werkwijze ervaart u het best wanneer u een bezoek brengt aan onze zorgboerderij.

Persoonlijk contact werkt immers het beste en eventuele vragen komen dan vaak naar boven. We maken graag kennis en leiden u met veel enthousiasme rond, zodat u op het gemak de zorgboerderij en haar mensen leert kennen.

Ontmoet ons hechte
team.

Tonnie de Crom

Marian van Heesch

Vera Antonise

Wilco de Crom

Sanne Tijssen

Margo van der Velden

Marian Gepkens

Toos Ampting

Yvonne Hendriks

Riet de Haas

Stien Bierens

Birgit Bolte

Thea Peeters

Nynke Mijsberg

Ben Schreuder

Lenne Verbaant

Partners

Heeft u interesse om eens een kijkje te komen nemen of wilt u meer informatie? Bel dan eens met Tonnie, Marian of Vera.